Menu
Gemeente Maastricht

Hoe kom ik in aanmerking voor een woonurgentie in Maastricht?

Hoe kom ik in aanmerking voor een woonurgentie in Maastricht?

Urgentie bij het vinden van een woning

U heeft gekozen voor de gemeente Maastricht voor een mogelijke urgentieaanvraag. Bij het aanvragen van een urgentie komt best veel op u af. Neem eerst aandachtig deze website door voordat u een aanvraag indient. Het kan zijn dat u in een vervelende situatie zit, maar deze helaas niet in aanmerking komt voor urgentie. We leggen het uit!

De woningcorporaties in Maastricht hebben een vernieuwde urgentieregeling ingesteld om mensen in noodsituaties snel aan een woning te helpen. We leggen op deze website precies uit wat de mogelijkheden zijn en aan welke voorwaarden u moet voldoen om een urgentie te krijgen. Met deze aanvragen wordt zeer zorgvuldig mee omgegaan. Een deskundige en onafhankelijke commissie beoordeelt iedere aanvraag en kijkt of uw situatie in aanmerking komt voor een sociale urgentie.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woonurgentie in Maastricht?

Wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet, komt u niet in aanmerking voor urgentie. Het is daarom belangrijk dat u de voorwaarden en het aanvraagformulier goed doorleest en alleen urgentie aanvraagt als u daadwerkelijk denkt dat u aan de voorwaarden voldoet. 

De volgende woningcorporaties doen mee met de urgentieregeling in Maastricht en zullen er alles aan doen om u bij een toegekende urgentie zo snel mogelijk aan een woning te helpen:

Hoe kom ik in aanmerking voor een woonurgentie in Maastricht?
https://www.woonpunt.nl/
https://www.servatius.nl/
https://maasvallei.nl/

LET OP!

Een aanvraag indienen kan op deze website. Het kost u niets. We weten dat er organisaties zijn die aanbieden om u te helpen bij het indienen van een urgentie-aanvraag. Ze vragen daar veel geld voor. Ons advies: maak daar geen gebruik van. Het geeft u geen zekerheid dat de aanvraag wordt toegekend of dat deze sneller in behandeling wordt genomen. Heeft u hulp nodig dan zijn er organisaties die u gratis ondersteunen. Deze kunt u vinden op de contactpagina.